Reserva la teva taula

tradicions-catalanes

Tradicions catalanes per Nadal

desembre 6th, 2017

El Nadal ha arribat i a Can Tenli us volem explicar quatre tradicions catalanes per aquesta època. A nosaltres no ens poden agradar més!

  • Il·luminació Nadalenca: Res més maco que les nits de Nadal! Els carrers s’omplen de llums i il·luminen aquests dies tan especials. A finals del mes de novembre comença el període per posar en marxa les llums i els ajuntaments poden autoritzar un màxim de 168 hores de funcionament, seguint la normativa ambiental catalana de prevenció de la contaminació lumínica.
  • El pesebre: Representar el naixement de Jesús i envoltar-ho de personatges és una de les tradicions més practicades a Catalunya. Es crea un paisatge nadalenc i es col·loquen les diferents figures.
  • Tió de Nadal: Al principi el Tió no era res més que un tronc que es cremava i oferia calor als presents. Actualment es segueix aquest objectiu d’oferir regals als de casa, però de manera simbòlica, ja que es regalen torrons o gominoles. Aquesta tradició s’ha convertit en un ritual tradicional que consisteix a cantar cançons característiques colpejant el tronc del Tió amb força perquè ofereixi els regals.
  • Gastronomia: Torrons, canelons i gambes són alguns dels aliments que decoren les cases al Nadal. S’han convertit en aliments característics per menjar en família durant aquestes èpoques.

Aquestes tradicions, entre moltes altres, fan que el Nadal sigui una ocasió especial per gaudir amb els que estimes i donar les gràcies per tots els moments viscuts durant l’any.

Si voleu conèixer moltes més tradicions no dubteu en venir a visitar-nos. Mentre gaudiu d’un bon dinar us explicarem tot el que sabem! Reserva trucant al 972 54 40 51