Reserva la teva taula

festes-blog

Tradicions de Carnaval a Catalunya

gener 29th, 2018

La festa de Carnaval és una de les més arrelades a Catalunya i l’acompanyen cada any un munt de tradicions que fan d’aquesta festa tot un festival.

Aquesta festa té els seus inicis en velles celebracions i ha anat evolucionant fins a convertir-se en el que coneixem avui.

A Catalunya tota la festa comença amb el Dijous Gras, un dia on les botifarres d’ou i les truites són els protagonistes. A més, aquest dia també destaca per l’arribada del rei Carnestoltes que protagonitzarà la festa fins al Dimecres de Cendra.

Aquest Dimecres destaca per l’Enterrament de la Sardina, un esdeveniment que marca el final del Carnaval i dóna inici al període de la Quaresma abans de Setmana Santa.

Aquesta festivitat no té unes dates fixades en el calendari sinó que va variant així com ho fa la Setmana Santa, ja que com hem comentat són dues festes que van molt lligades.

Són molts els pobles en els quals es pot trobar activitats, rues i festes derivades de Carnaval. Alguns dels llocs amb més nom durant Carnaval són Sitges, que ja té més de 100 anys d’història, Roses o Vilanova i la Geltrú.

Vosaltres celebreu carnaval? A Can Tenli ens encanta pensar en moltíssimes disfresses i gaudir de tots els esdeveniments del Carnestoltes.