Reserva la teva taula

Dieting concept. Healthy Food. Young Woman Eats Fresh Fruit

Aliments que posen de bon humor

setembre 12th, 2012

L’any 2000, la psiquiatra Andrew Stoll, de la Universitat de Harvard, va demostrar en un estudi que els àcids grassos omega-3 tenen un efecte antidepressiu i ajuden a estabilitzar l’estat d’ànim.

Està comprovat que les persones que segueixen una dieta baixa en contingut d’ aquest tipus d’àcids, poden tenir idees pessimistes i tenen més possibilitats de sentir-se deprimits abans que les persones que tenen a la sang un nivell normal d’omega-3. També està comprovat que aquests àcids ajuden a controlar millor les situacions d’estrès fins el punt de redueix la hostilitat cap als companys de treball i també pot evitar que cridem a altres conductors mentre portem el cotxe.

Els àcids grassos omega-3 són considerats essencials per la salut, però no poden ser sintetitzats per l’organisme humà, així que és indispensable obtindre’l a partir del consum d’alguns aliments. El safrà, les pipes de carabassa, les llavors de sèsam, les nous o el peix blau , són alguns d’aquest tipus d’aliments que contenen aquests àcids naturals que ajuden a sentir-se de bon humor. De fet, alguns estudis demostren que l’alt consum de peix blau ajuda a tenir una actitud més pacífica i a no sentir-se angoixat.

El bacallà es troba classificat dins d’aquest grup de peixos, té un alt nivell d’omega-3, així que si veniu i proveu la nostra especialitat, tornareu a casa amb un gran estat d’ànim!