Reserva la teva taula

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Galtes de porc rostides

octubre 11th, 2012

Les galtes de porc rostides són un plat molt típic de la cuina catalana. Les galtes acostumen a ser una part del porc molt tendre i la carn, després d’haver-se cuinat, queda molt melosa i és molt agradable de menjar. És per aquesta raó, que agraden molt i és un plat molt popular.

Avui us explicarem de forma molt resumida quins ingredients necessitarem per la seva elaboració i els passos a seguir per preparar aquest magnífic plat.

Primer de tot necessitarem:

– 4 galtes de porc amb os
– 2 cebes mitjanes
– 6 grans d’alls
– 2 tomàquets madurs
– 1 branca de farigola
– 1 branca de marduix
– 1 fulla de llorer
– Sal, pebre negre, oli d’oliva,
– Llard de porc
– 1 copa de vi ranci
– 1 copa de conyac, aigua o brou
– Ametlles

Preparació:

Posem al foc una cassola, si pot ser de terrissa, amb un raig d’oli d’oliva i una cullerada de llard de porc. Salem les peces de carn per les dues cares i les col·loquem a la cassola perquè es daurin una mica.
Preparem i pelem les cebes i les tallem a rodanxes molt fines, el mateix fem amb els alls però per la meitat i després els afegim al foc. Després també hi posarem els tomàquets tallats a trossos, la farigola, el llorer i la branca de marduix. A continuació deixem que s’estovin tots els ingredients i tapem la cassola.

Un cop les verdures hagin quedat toves, hi afegirem la copa de vi ranci i també la de conyac, ho barregem tot i donem unes quantes voltes al rostit. Més endavant, hi avocarem l’aigua o el brou perquè cobreixi tots els ingredients i així evitarem que les galtes quedin seques.

Quan les galtes ja estiguin prou tendres, les treurem i les posarem en una altra cassola, en la que després hi posarem la salsa al damunt. Per últim farem la picada d’ametlles i ho deixarem coure uns 10 minuts més. Per últim, només haurem de comprovar com estan de sal i llestos!

Ja sabeu que aquest plat el podeu trobar a la nostra carta de carns? Veniu a tastar-lo us en llepareu els dits!