Reserva la teva taula

Käse

La Salsa Roquefort

octubre 19th, 2012

Heu tastat mai el nostre entrecot a la salsa Roquefort? És una salsa feta amb un formatge blau d’origen francès d’una olor molt forta i que cuinada té un sabor molt peculiar i fort. Aquesta salsa es pot afegir a plats com pastes, aperitius, pa torrat, amanides, etc. Els formatges blaus aporten a l’organisme un alt contingut en calç, sodi que regularà la retenció de líquids i també ens proporcionaran vitamines com la B5 que ens pot ajudar a combatre l’estrés i les migranyes.

Per l’elaboració de la salsa Roquefort necessitem:

(2 persones)

– 200 ml de nata líquida per cuinar

– 50 gr de formatge Roquefort

– 1 cullaradeta de farina

Pebre

Sal

La seva preparació és molt senzilla i no té cap secret. Primer de tot en una paella a foc lent hi abocarem la nata líquida i el formatge tallat a daus, i esperarem que es fongui per així aconseguir una mescla única. Després, afegim una cullerada petita de farina per fer la salsa més cremosa i ho barregem. Per últim, hi posem una mica de pebre i sal, baixem el foc a la temperatura mínima i ho deixem escalfar durant uns 15 minuts i remanem de tan en tan.
Un cop estigui llest, afegim la crema a la carn o al plat que desitgem i llestos! Hem de tenir en compte que aquesta crema s’ha de servir o menjar a una temperatura tíbia o calenta, ja que si la servim freda perdrà la cremositat que li dóna sabor.

Esperem que us agradi!