Reserva la teva taula

pastis-castanyes

Pastís de castanyes

novembre 8th, 2012

Tot i que ja ha passat la castanyada, no és motiu per no menjar castanyes. Hem d’aprofitar les qualitats i beneficis d’aquest fruit ja que té un gran valor energètic, és ric en vitamines i baixa en greixos. A més és molt nutritiu i conté hidrats de carboni que ens escalfaran bé a l’hivern i així rendirem durant una bona estona. La temporada de la castanya comença a la tardor i s’acostuma a menjar durant la castanyada, però la veritat és que la podem trobar al mercat fins a finals de gener.

La majoria de la gent les acostuma a prendre-les torrades, però aquest fruit pot ser utilitzat com altres fruits secs per a receptes de cuina que aporten als plats un gran valor nutritiu. Per això avui us expliquem com fer un original pastís de castanyes.

Els ingredients que necessitarem són:

Per les castanyes amb almívar

150 grams de castanyes crues
aigua
sucre

Per a la pasta trencada

250 grams de farina de blat
sucre en pols
1 cullerada de sal
ous
50 ml de llet

Per al farciment

180 grams de mantega
4 peres madures
crema de llet
llet sencera

Primerament deixem desfer una estona la mantega fora la nevera i la posem en un bol, quan sigui una mica més manejable, la comencem a batre.

Per una altra banda començarem a preparar les castanyes en almívar; en un cassó al foc, hi posarem una mica de sucre amb l’aigua i esperem que el sucre es desfaci, i seguidament posarem les castanyes pelades i crues. Deixem que tot es vagi fent poc a poc i mentres evoquem els 250 grams de farina al bol de la mantega i ho barregem tot fins que sigui una massa homogènia, després la deixarem reposar durant una hora més o menys.

Un cop hagi reposat aquesta massa ja estarà llesta perquè la estirem amb el corró i la col·loquem dins del motlle. Sobre la massa ja col·locada la cobrirem amb paper d’alumini perquè no creixi massa. Ara ja es pot ficar al forn a 180º C durant uns 20 minuts. Quan ja estigui apunt la traiem i la podem perfilar pels costats i donar-li una forma més maca.

Tornem a les castanyes que tenim preparant-se amb almívar i les tallem a trossos. A continuació prepararem el farciment; haurem de començar per abocar la llet i 50 grams de la crema de llet, una cullerada de sucre en pols i 2 ous per batre amb la batedora. Després pelem les peres i les tallem igual que les castanyes i les col·loquem juntes a la base de la massa que el preparat. Per acabar, hi aboquem al damunt el farciment i ho posem al forn uns 35 minuts i ja tindrem el nostre pastís de castanyes!

Bon profit!