Reserva la teva taula

canelones

Canelons de Bacallà

novembre 22nd, 2012

Avui us expliquem com fer una de les nostres especialitats més casolanes, els canelons de bacallà. Una recepta molt típica per preparar ara que s’apropen les festes de Nadal. El caneló és un plat molt típic català, però la veritat és que els van introduir els cuiners italians d’algunes famílies de la burgesia catalana durant el segle XIX.

Les varietats d’aquest plat són infinites, però aquesta variant és una de les nostres preferides i la qual podreu trobar dins de la nostra carta. Per a la seva elaboració necessitem:

(Per 4 persones)

18 plaques de canelons
600 gr de bacallà remulat, esmicolat i sense espines
200 cl de nata líquida
50 gr de mantega
1 pot sofregit de ceba petit
1 cullera de farina
2 fulles de llorer
½ tassa de nous picades
1 cullerada de julivert picat
nou moscada, sal i pebre

Per la salsa de ceba:
1 pot sofregit de ceba
1 vas de vi
4 cullerades de sucre

En una cassola amb mantega posem a daurar la ceba, hi afegim la cullerada de farina i hi aboquem el bacallà per deixar-ho coure-ho tot durant dos minuts. Després hi afegirem el julivert, el llorer, les nous picades, la nata, la nou moscada i hi evoquem sal i pebre.

Mentre fem tot aquest procés, posarem a remullar en aigua les plaques de pasta dels canelons, així un cop estiguin hidratades els cobrirem amb la salsa de ceba. Per fer la salsa de ceba, haurem de posar al foc un cassó amb un pot de sofregit de ceba, hi afegirem el vi i el deixarem evaporar un moment, després hi evocarem el sucre i ho courem fins que tot estigui daurat. Després només haurem de farcir els canelons, i si volem, podem posar-hi una mica de formatge per sobre i posar-los a gratinar al forn. Així ja haurem acabat la recepta i estaran llestos per servir!

Bon profit!