Reserva la teva taula

mandonguilles

Mandonguilles

novembre 30th, 2012

Les mandonguilles és un plat molt típic ara que arriba el fred. Les receptes per elaborar-les són infinites perquè al estar fetes amb carn es poden guarnir amb una gran quantitat d’ingredients molt variats. Poden semblar difícils de preparar, però realment no és així. Només es necessiten entre 30 minuts o una hora i ja les tindrem llestes. Avui us ensenyem a preparar la massa de les mandonguilles i a més la salsa de brou amb pèsols.

Per a la seva preparació necessitarem:
– 250 grams de carn picada de porc
– 250 grams de carn picada de vedella
julivert
– 1 all
– 1 ou
sal i pebre
– brou de verdures
– 2 pastanagues
– 200 grams de pèsols
vi blanc
– 150 grams de tomàquet triturat
– 1 llesca de pa de motlle
llet
farina
ceba

Primer de tot prepararem la mescla de les dues carns que col·locarem en un bol. Ho salpebrarem, hi posarem un ou amb el julivert picat i un all trinxat. Ho barregerem tot fins que tingui un aspecte uniforme. Després hi afegirem la llesca de pa de motlle que haurem deixat remullada en llet i tornarem a barrejar-ho tot.

Seguidament pasarem a fer les boletes de carn amb l’ajuda de la farina. Agafarem una mica de carn i l’arrodonirem amb les mans fins que tingui una forma definida, i per acabar, la passarem per la farina perquè la carn no s’enganxi. Mentre fem aquest procediment, posarem a escalfar una cassola amb l’oli per fregir les mandonguilles. Un cop que estiguin una mica dorades les retirarem i reservarem.

En el mateix oli que haurem fregit les mandonguilles, fregirem la ceba ben picada i hi posarem el tomàquet. Corregirem de sal i hi evocarem mig got de vi blanc. Després hi tornarem a posar les mandonguilles amb la pastanaga trossejada, els pèsols i ho cobrirem amb el brou.

Posarem tot a foc lent i amb mitja hora estaran llestes per emplatar.