Reserva la teva taula

Assorted fruit

Les propietats de la fruita

desembre 5th, 2012

Dolça, nutritiva, refrescant, antioxidant, font de salut, la fruita és des dels nostres avantpassats del neolític una font d’aliment molt important. La raó de que sempre s’hagi consumit la fruita és perquè cap altre aliment aporta més beneficis de forma directa per l’organisme.

Les seves qualitats organolèptiques no es veuen minvades durant els processos de cocció a que les podem sotmetre, a diferència d’altres productes. Les fruites en canvi, els mantenen i queden intactes per a poder ésser correctament assimilats per l’organisme. Així que tant crues com cuites les fruites són necessàries pel nostre correcte funcionament corporal ja que ens aporten vitamines, minerals, fibra, sucre.

L’alt contingut en sals minerals ( calci, sodi, potassi, fòsfor i ferro) , els hidrats de carboni i les vitamines, fa que siguin especialment valorades pels experts en nutrició, i molt recomanables per a gaudir de bona salut.

A més de totes les vitamines i nutrients, la fruita està composta principalment d’aigua, amb uns continguts que oscil·len entre el 80 i el 85%. El sucre també hi té una posició molt important: els hidrats de carboni com la sacarosa, fructosa, glucosa i levulosa ; que ens aporten energia i en forma de calories, que el nostre cos cremarà per a poder funcionar. Les que aporten més sucre són les plàtans, el raïm i les figues.

La resta de components de les fruites, i no menys importants, són les vitamines A ( albercocs, caqui, meló i melicotó) , la vitamina C ( Kiwi, cítrics, fraules) Vitamina E ( gerds advocats, mango) i algunes del grup B ( Advocats i xirimoia).

A més, l’últim dels elements que aporta però és igual d’important és la fibra, que compleix una funció primordial, regula el trànsit intestinal, a la vegada que redueix la sacietat sense quasi aportar calories.

Així que no ho dubteu, per postres el més sa i beneficiós per l’organisme és menjar una bona peça de fruita, però no oblideu que és molt important també prendre més d’una vegada al dia.