Reserva la teva taula

torro

Torrons artesanals

desembre 14th, 2012

Ara que és època de menjar de valent, hem de vigilar quins capritxos ens donem. Són molt típics els dolços després d’un dinar familiar com les neules, els “polvorons” i per suposat, els torrons. Avui us ensenyarem a fer torró de xocolata artesanal perquè deixeu bocabadats als vostres convidats.

Ingredients que necessitem:

– 200 gr de xocolata fondant
– 200 gr de xocolata amb llet
– 150 gr de mantega sense sal
– Avellanes (per als al·lèrgics als fruits secs, es poden substituir per arròs inflat)
– Sucre

Comencem el procés d’elaboració desfent la xocolata fondant i la mantega al microones o al bany maria. Quan estigui desfeta, hi afegirem el sucre i ho barregem. Després hi incorporarem la xocolata amb llet ratllada i ho tornem a barrejar.

Mentre, pelarem les avellanes i cobrirem la base del motlle amb elles. A continuació evocarem una mica de xocolata per sobre fins que les cobrim. Repetirem el mateix procés i cobrirem de xocolata. Per acabar, sacsejarem una mica el motlle per treure les bombolles d’aire i ho posarem reposant a la nevera durant tota la nit. L’endemà ja estarà llest per treure’l del motlle i menjar.