Reserva la teva taula

civet

Civet de senglar

gener 17th, 2013

El civet de senglar és un plat que s’elabora principalment durant la temporada de caça que es duu a terme durant els primers mesos de l’any. La carn del senglar es rica en proteïnes, aporta menys greixos que la carn de porc convencional i la carn és una mica més dura. Les receptes per fer aquest plat, són infinites ja que la carn es pot acompanyar amb molts ingredients. És un plat que tradicionalment sempre s’ha cuinat a Catalunya i a França.

Per a la seva elaboració necessitem:

1 quilo de Porc senglar tallat a trossos
2 cebes tallades a trossos grans
2 pastanagues tallades a rodanxes
1 branca d’ api tallat a trossos
2 porros tallats a rodanxes grans
Llorer
All
Julivert
Vi negre
Sal
Pebre
Timó
Romaní
Oli
Aigua

Primer de tot necessitarem que la carn de porc senglar hagi estat marinant durant 24 hores amb vi negre, les verdures i les herbes. Després d’aquest temps, retirarem la carn i li traurem el suc, però no el llençarem. La salpebrerem i fregirem en una paella amb oli. Un cop estigui llesta, posarem la carn en una cassola amb el fons bastant gruixut. Les mateixes verdures que havíem utilitzat per fer la marinada, ara les saltejarem al mateix oli que hem fregit la carn del senglar. A continuació, les afegirem a la cassola amb el suc de la marinada. Ho deixarem tot bullint a foc suau amb la cassola tapada fins que la carn quedi ben tendre. Si queda seca podem afegir una mica de brou i fins i tot una mica d’aigua. Quan gairebé estigui a punt, hi afegirem les cebes tallades a trossos i ho deixem acabar lentament. ¡I llestos, ja estarà apunt per servir!

A Can Tenli, podeu venir a tastar aquest deliciós plat de carn ara que ha començat la temporada de caça. Veniu i deixeu-vos deleitar per l’auténtic sabor de la carn!