Reserva la teva taula

Amanida de faves amb pernil

Faves, com us estimo!

febrer 15th, 2013

Sabem que les faves no són les millors amigues dels paladars, però a partir d’avui segur que no podreu evitar de introduir-les a la vostra dieta perquè us explicarem totes les propietats i beneficis que poden aportar a l’organisme.

La fava conté molt hidrats de carboni que ens aportaran molta energia , fibra que afavoreix el trànsit intestinal, vitamines, ferro, calci entre d’altres. Moltes vegades és considerada com una verdura, però en realitat és una llegum. Aquesta posseeix nombroses propietats medicinals tan si és seca com fresca. Principalment és molt recomanable per evitar el colesterol que absorbeix el greix dipositat a les venes. També són bones contra la colitis ulcerosa, inflamació del pàncrees, cirrosi del fetge i tuberculosi. La decocció de les faves és magnífica per als anèmics i malalts dels pulmons, així com per als que pateixen de dolors. Les faves torrades es mengen per augmentar i conservar la memòria, i són apropiades, especialment, per als estudiants així com també per als malalt d’alzheimer.

Per un altre costat, la farina que s’opté de les faves serveix per calmar els dolors a les inflors i aquesta mateixa en cataplasma amb llet, és excel·lent contra les inflamacions. A més, al ser una llegum és molt recomenable perquè prevé l’aparició de tots els tipus de càncers i tumors. També la farina és magnífica contra les cremades de tot gènere. De la farina es prepara un ponx que és excel·lent per a la pneumònia, tos, refredat, etc.

Les faves es poden preparar i cuinar de moltes maneres diferents, pero a Can Tenli servim una fantástica amanida de faves amb pernil que us agradarà molt! Encara no heu vingut a tastar-la? Fa molt bona pinta!

Si voleu saber-ne més podeu visitar el següent enllaç d’un video que us explicarà les propietats nutricinals sobre aquest tipus de llegum.

VEURE VÍDEO