Reserva la teva taula

highres_8511818

Les cuines del món

març 1st, 2013

Viatjar és un plaer per a tots els sentits, la nostra vista s’inunda de paisatges i llocs nous, l’oïda sent idiomes desconeguts, el nostre tacte pot sentir temperatures extremes molt diferents al que estem acostumats, i el nostre paladar pot tastar nous ingredients i plats exòtics fora de la dieta mediterrània.

El menjar exòtic que es pot trobar a la regió de Centre Amèrica, a Mèxic per exemple, s’utilitzen ingredients que aporten un gust molt intens a la majoria dels seus plats tradicionals. Entre ells destaquen el xili que s’utilitza com a condiment per amanides i carns i és molt conegut per les seves propietats curatives, ja que és un aliment purificant i expectorant. El xili s’ha de prendre amb moderació perquè una gran ingesta pot produir molestes digestives per el seu contingut picant, no obstant, és un dels aliments més saludables que existeix, ja que conté una gran quantitat de vitamines i antioxidants.

Una altra cuina amb una gran tradició de picant, és la cuina hindú, que es caracteritza pels sabors forts i intensos a causa de l’ús de les espècies en la majoria de les seves receptes. El curry és una de les espècies més popular procedent de l’Àsia, i està demostrat que prevé l’aparició de les malalties hepàtiques.

Un fals mite d’una de les cuines que més influencia té en la dieta mediterrània, és sobre la qüestió que la pasta italiana conté moltes calories, però la veritat és que l’aportació calòrica és molt baixa. Una altra de les característiques de la cuina italiana és la gran varietat de salses amb les que es pot acompanyar la pasta i també tots els tipus de carns amb la que es sol cuinar. També hi destaquen els formatges més tradicionals de Italia com el Parmesano, Robiola, Mozzarella o Ciago.

En la cuina francesa els elements més importants de la dieta són, el pa, el vi i el formatge. El més cuirós de tots ells és el formatge, existeix més de 360 varietats de formatge a França, la majoria d’ells s’utilitzen per acompanyar altres plats. El més important és vigilar la seva ingesta perquè aporten moltes calories a l’organisme.

Nosaltres ens quedem amb la dieta mediterrània i la cuina catalana, considerada una de les dietes més complertes i saludables del món. ¿I vosaltres quina d’elles preferiu?