Reserva la teva taula

esqueixada_de_bacalao

Esqueixada de bacallà

març 28th, 2013

El plat d’avui, és una recepta típica de la cuina catalana, una amanida amb ingredients originals de la dieta mediterrània. Un plat molt refrescant per els dies de calor i ideal per a una bona dieta, ja que els ingredients són molt saludables per a l’organisme.

El bacallà és un peix blanc que conté nutrients essencials que prevenen l’oxidació de les cèl·lules, aporta una quantitat important de vitamina A i D i àcids omega 3 que ens ajuden a cuidar del cor i el sistema cardiovascular. Per altra banda, els pebrots, tan el vermell com el verd, constitueixen una font excel·lent de vitamina C i actua com un analgèsic natural, ja que incrementa les defenses i és un aliment desintoxicant. De la mateixa manera, les cebes són un dels ingredients amb les propietats curatives, ja que conténen moltes vitamines i el seu suc té efectes purificatius a la sang, ja que elimina substàncies tòxiques.

Per a la seva elaboració necessitarem (per a 4 persones):
4 o 5 tomaquets
1 ceba
300 grams de bacallà tallat a trossets i dessalat
1 pebrot verd
1 pebrot vermell
olives negres
sal
pebre
oli d’oliva
vinagre

Per a dessalar el bacallà el posarem en un bol amb aigua tota la nit. El dia següent escorrarem el bacallà amb les mans per eliminar tot l’accés d’aigua, i després l’esqueixarem per a fer a trossos més petits.

A continuació tallarem la ceba, els tomaquets i els pebrots. En una font col·locarem tots els ingredients, el bacallà, la ceba, el pebrot vermell i verd, les olives i finalment ho amanirem amb la sal, el pebre i l’oli d’oliva i una mica de vinagre.

I ja la tindrem llesta per a servir. El més recomanable és deixar-la reposar a la nevera durant una estona per a servir-la ben fresca. Bon profit!