Reserva la teva taula

esparrecs-pernil-blog

És temps d’espàrrecs

abril 12th, 2013

Ara que hem deixat l’hivern enrere i la primavera ha arribat, podem gaudir de nou de moltes peces de verdura, hortalisses i fruita de temporada. Com per exemple el tan esperat espàrrec, que quan arriba el bon temps es converteix en un dels protagonistes de les nostres taules.

L’espàrrec són les tiges i els brots tendres de l’esparraguera, un arbust que creix en moltes regions del món, especialment al sud d’Europa o al nord d’Àfrica. Aquest aliment del que podem gaudir durant la primavera, és una autèntica font de vitamines i propietats beneficioses per l’organisme. Existeigen dues varietats, l’espàrrec verd i l’espàrrec blanc, la única diferencia que existeix entre tots dos és el color i la textura, les propietats són exactament les mateixes.

Per començar, és un vegetal amb propietats rejovenidores gràcies a l’àcid fòlic que contribueix a la creació de noves cèl·lules, per tant la nostra pell tindrà un aspecte més jove i cuidat. També és font de becarotè o vitamina A, la qual esdevé un potent depuratiu anticancerigen, i per un altre costat, és ideal per a les persones que pateixen de retenció de líquids per la seva funció diürètica.

De la mateixa manera, el seu contingut en potassi intervé en la calcificació òssia, en el bon funcionament del cor, el sistema nerviós. I per últim, la seva vitamina C és beneficiosa per la formació del col·lagen, i la vitamina E afavoreix a l’oxigenació de les cèl·lules, incrementant el vigor corporal.

A Can Tenli podreu gaudir d’aquest ingredient amb la nostra amanida capritxosa, els espàrrecs amb maionesa o espàrrecs amb pernil del país. Quin dels tres trieu? Encara necessiteu més raons per demanar-ne un plat?

 

VOLS VEURE MÉS RECEPTES SALUDABLES? FES UNA ULLADA AL NOSTRE BLOG