Reserva la teva taula

cerveza

Cervesa i Salut

maig 31st, 2013

Després de dècades d’investigació, molts estudis han demostrat que un consum habitual però moderat de cervesa, pot ser saludable per a la salut. Diversos estudis han concluit que un consum moderat d’alcohol, inclosa la cervesa, podria tenir efectes beneficiosos pel cor, com per exemple una reducció d’un 30 o 35% del risc de patir infarts.

Investigadors del National Institute of Health van publicar un estudi que demostrava que el consum habitual d’alcohol, amb moderació, podria protegir els homes de morir a causa de malalties cardiovasculars. Entre els homes que afirmaven consumir alcohol entre 120 i 365 dies a l’any l’índex de mort per causes cardiovasculars era prop d’un 20% menor que entre les persones que consumien alcohol entre 1 i 36 dies a l’any.

Consumir entre un i dos gots d’uns 33 cl de cervesa al dia, tant per a dones com per a homes, és recomanable per a la salut, especialment si es pateix algunes de les malalties més comunes relacionades amb l’envelliment.

Quins beneficis ens pot aportar la cervesa?

Afavoreix el recobriment dels vasos sanguinis, ja que dificulta la formació i ruptura de trombes i evita a l’obstrucció de les artèrires.

Disminueix els riscos de l’envelliment, ja que l’alcohol i la cervesa eleva els nivells del HDL, conegut comunment com el colesterol bo.

Estimula el cervell, un estudi publicat al 2006 a l’American Heart Association Journal demostrava que el consum d’un parell de begudes alcoholiques al dia podria tenir relació amb unes funciones congnitives superiors.

Ara ja no haureu d’esperar a que arribi una celebració per demanar una cervesa, consumiu-la amb moderació i serà beneficiosa per a la vostra salut!