Reserva la teva taula

cireres

És temps de cireres

juny 18th, 2013

Sens dubte les cireres, són una de les fruites més desitjades per gran i petits. Ara que ha esclatat la primavera i l’estiu ens trepitja els peus és quan la cirera troba el temps idíl·lic per acabar de madurar i pugi ser recollida.

El seu cultiu va ser estès pels Romans, al segle I a.C que després dels seus viatges entre la Mar Negra i la Mar Càspia, van dur el fruit a Roma i l’èxit d’aquest fruit es va escampar ràpidament.

El seu gust dolç i la seva textura fan que agradi moltíssim, però realment coneixeu quines propietats dietètiques té aquest fruit? La cirera és rica en antioxidants i vitamines que prevenen l’envelliment de l’organisme, i ajuden a mantenir la pell i les articulacions joves. Per un altre costat, les antocianines actuen com a antiinflamatòries i controladores del dolor.

Al contrari que la majoria de les fruites, la cirera té una naturalesa tèrmica calórica, que significa que contribueix a augmentar l’energia vital de l’organisme. També afavoreix a la digestió enzimàtica.

En conclusió, mengeu moltes cireres aquest estiu i gaudireu dels seus beneficis antioxidants. Recordeu que és molt saludable menjar fruita quan és de temporada. Salut!