Reserva la teva taula

endivies

L’endívia, un gran depuratiu

juny 21st, 2013

L’endívia és coneguda per tenir un gust amargant , una textura cruixent i ser molt refrescant. Però sabíeu que és un gran aliat per evitar digestions pesades i que té un gran poder antioxidant?

L’endívia té unes propietats nutricionals molt interessants de cara a l’estiu, que destaquen pel seu contingut calòric baix (només 21,7Kcal per cada 100 gr) i pel seu elevat nivell de fibra i aigua (95%). A més, conté betacarotens (Provitamina A), àcid fòlic (Vitamina B9), vitamina C i vitamina E, a banda de potassi i calci, minerals imprescindibles pel bon funcionament de la muscultarura i el creixement dels ossos.

Però el més interessant són els efectes que té sobre el nostre organisme! Les edívies poden prevenir l’acció cancerígena dels radicals lliures per la seva combinació de vitamines, afavoreixen la salut cardiovascular gràcies a l’acció antioxidant i ajuden a digerir millor pel seu contingut en una substància anomenada intibina, la mateixa que li dóna el sabor amargant que tots coneixem, que millora la funicó del fetge i provoca un gran efecte depuratiu.

Què us sembla? No espereu més per incorporar les endívies a les vostres amanides!