Reserva la teva taula

TLMD_06.14.12_paletasB

A l’estiu hidrata’t!

juliol 5th, 2013

Ara que ja ha arribat l’estiu i la calor comença a apretar, hem de tenir molt en compte el que mengem per hidratar el nostre organisme. L’aigua corporal intervé en un ampli ventall de funcions fisiològiques (com en la termoregulació, la respiració i la digestió) i afecta en el nostre rendiment mental i físic.

Es calcula que la pèrdua neta diària de líquids durant l’estiu sol oscil·lar entre 1 i 3 litres depenent d’alguns factor com la temperatura, l’activitat física, d’entre d’altres. Per combatre la deshidratació que pot patir el nostre cos arrel de la calor podem tenir en compte diferents trucs o receptes que ens ajudaran a mantindre l’organisme hidratat.

Podem preparar sucs casolans de fruites i/o verdures, elaborar batuts de fruites i lactics, cuinar purés, cremes o sopes fredes i fins i tot beure aigua amb sabor afegint rodanxes de llimona o taronja.

Altres consells que podeu seguir també són…

L’aigua ha de ser la teva beguda predilecta en tot moment. Les opcions aquí mostrades no l’han de suplir, sinó complementar la seva ingesta per a assolir l’objectiu desitjat.

No esperis a tenir sensació de set: beu entre hores i amb cada àpat. També, quan sigui necessari (per exemple abans, durant i després d’un esforç físic). I si et costa adquirir aquest hàbit, tingues com a estratègia col·locar una ampolla d’aigua gran a un lloc ben visible. Segur que aquesta mesura t’estimularà perquè vagis bevent al llarg del dia.

Aconseguiràs beure més quantitat de líquid, si mantens l’aigua, o qualsevol altra beguda, a una temperatura per sobre les pròpies de refrigeració.

Evita al màxim els refrescs ensucrats i nèctars: el seu contingut en sucres són causa de càries i un dels factors que predisposen a l’excés de pes.

També restringeix les begudes alcohòliques, principalment les d’alta graduació. I, en el cas de les de baixa graduació, com la cervesa o el vi, modera’n el consum a un màxim de 2 vasos o canyes diaris. Dins els efectes de l’alcohol, a banda de la seva toxicitat i l’addicció que crea, esmentar l’increment de la temperatura corporal i el seu efecte diürètic, que pot conduir a una deshidratació.