Reserva la teva taula

Millet

Cuscús, un cereal lleuger i refrescant!

juliol 22nd, 2013

El cuscús és una forma lleugera i refrescant de menjar cereal. S’elabora a partir de la sèmola del blat dur (Triticum durum) que s’obté molent els grans de blat sencers fins a aconseguir una mena de farina gruixuda. El nom de cuscús prové de l’àrab, del recipient on es cuina, i és un aliment bàsic per la cultura àrab.

El cuscús és un cereal amb molts macronutrients, especialment ric en hidrats de carboni complexos, proteïnes i sense greix! I si parlem de la opció integral hi podem afegir fibra, molt beneficiosa pel nostre trànsit intestinal! A més, el cuscús aporta Vitamines B, Potassi, Magnesi, Fòsfor i Seleni, un mineral fonamental pel metabolisme dels greixos.

Els efectes que té sobre l’organisme són múltiples, però en destaquen la seva capacitat per mantenir uns nivells de sucre estables en sang, gràcies als hidrats de carboni d’assimilació lenta, i el seu efecte refrescant, ja que calma l’excés de temperatura del cos. A més, és molt fàcil de digerir, i si es combina amb llegums o fruita seca es converteix en una font de proteïna completa fabulosa.

El cuscús es pot cuinar fred o calent, prepara una amanida taboulé amb tomàquet, ceba, lima i menta per un dinar o sopar d’estiu i segur que triomfaràs!