Reserva la teva taula

pinya

Els aliments de la felicitat

agost 9th, 2013

Actualment els consumidors presten més atenció a les qüestions que afecten a la seva salud i consecuentment existeix un creixent interés per els aliments que influeixen en el nostre estat anímic i de felicitat.

Els neurobiòlegs han analitzat els vincles entre el que mengem i la psicologia humana, i han trobat que una combinació d’hormones determina el grau de benestar d’un individu.

S’ha demostrat científicament que la serotonina i les endorfines són les substàncies clau que generen sensacions de felicitat, benestar i son reparador, i, sobretot, que actuen com analgèsics naturals.

De tot això el principal és la proteïna triptòfan, un aminoàcid que és vital per a la producció de serotonina. Entre els aliments que inclouen un alt contingut en triptòfan es troben el formatge, la carn magra, el peix, els llegums i les nous.

Si adoptem una dieta equilibrada, hi ha alguns potenciadors naturals de la felicitat que podem permetre’ns per donar-li al nostre estat d’ànim un impuls extra.

Els quatre “aliments feliços” naturals més efectius són la xocolata, els plàtans, la pinya i el xili o el pebrot.