Reserva la teva taula

figa

Agost, temps de figues

agost 22nd, 2013

“Cada cosa al seu temps i les figues a l’agost”! La dita ens recorda que és l’època d’aquesta fruita estiuenca tan dolça i carnosa.

La figa és una de les fruites més riques en sucres i ens aporta 74 kcal per 100 grams de fruita fresca (més del triple si la consumim com a fruita seca). A més, també ens aporta vitamines C i B i minerals com el potassi, el calci i el magnesi, imprescindibles per l’activitat muscular, els ossos i el nostre sistema immunitari.

Però a més de vitamines i mirenals, la figa actúa molt positivament sobre el nostre organisme ja que millora i prevé el restrenyiment i impedeix la reabsorció del colesterol als intestins! Per altra banda, conté una substància anomenada benzaldehid que sembla que té propietats anticancerígenes!

Així doncs la figa és una fruita excel.lent per prendre tant fresca com seca, que podem gaudir-la durant tot l’any! Però a més, també es pot utilitzar externament! Podem fer-nos una mascareta facial amn la polpa d’una figa i unes gotes de llimona… Passats 30 minuts, ens haurem fet un tractament reafirmant d’allò més natural!