Reserva la teva taula

magrana-ca-tenli

La magrana, fruit de la tardor

setembre 6th, 2013

Tot i que encara no hem deixat l’estiu ja tenim ganes de que arribin tots els productes de la terra típics de la tardor. La magrada és una fruita típica d’aquest temps i molt popular per les seves característiques tan especials.

La magrana és una fruita de sabor lleugermanet dolç i amarg a la vegada mb un punt aspre. Té unes propietats nutricionals excel.lents, plena de vitamines, minerals i antioxidants, és una superfruita.

Conté Provitamina A en forma de betacarotè, un pigment que l’organisme transformarà en vitamina A en funció del que el teu cos necessiti i que és essencial per a la retina i la pell, entre d’altres. A més, conté Vitamina C que prevé l’activitat negativa dels radicals lliures, que envelleixen l’organisme i Vitamines del grup B com la B9 o B3, imprescindibles per al bon funcionament del sistema nerviós.

Pel que fa als minerals, la magrana destaca pel potassi, magnesi i el calci, imprescindibles per a la transmissió i generació de l’impuls nerviós i l’activitat muscular normal, per un bon sistema immunitari i per a la fortalesa dels ossos.

Els seus efectes sobre l’organisme es centren en alts poders antioxidants i beneficis en la slaut cardiovascular, gràcies al seu contingut en antocianinesm poplifenols, àcids orgànics i tanins, i històricament s’ha utilitzat en cures de regeneració i neteja interna.

De la magrana es menja directament el gra, i una recepta típica és prendre-la amb suc de taronja natural i sucre de canya per endolci-ne una mica el gust, un postre o berenar fantàstic per un dia de tardor!