Reserva la teva taula

tornada-escola

La tornada a l’escola

setembre 13th, 2013

La tornada a l’escola pot convertir-se en un suplici per a les families i per els més petits. S’acaben les vacances, el temps lliure, els jocs i toca portar-se bé a l’escola, estudiar, fer els deures i estar atent a classe. Sembla senzill però per alguns petits pot ser un autèntic mal de cap.

És per aquesta raó que se’ls ha d’ajudar per fer-los el camí de la tornada a la normalitat més planer. Un dels elements que ens poden ajudar en aquest sentit és l’alimentació. La dieta és clau per un bon rendiment i estat d’ànim dels petits de la familia, i per tant, hauríem de saber què els hi hem de donar de menjar per tenir energia a l’escola.

Què no és recomanable menjar?
Per començar no els aniran bé ni els sucres, ni edulcorants, ni tampoc sucres integrals. També deixarem a part els aliments amb gluten i els làctics.

Què han de menjar?
Els làctics es poden substituir per llets vegetals o que siguin d’ovella o de cabra. L’alimentació dels infants hauria d’estar formada per un 50% de cereals integrals i llegums, un 30% de verdures, fruita i el 20% de proteïnes.

A mig matí es pot optar per fer-los un entrepà de pa integral.Al migdia, podem cuinar un plat de pasta perquè els hi aportarà la glucosa necessària per fer anar el cervell. També es recomana menjar verdures i fruites amb abundancia. No obstant, la fruita hauria de menjar-se entre els àpats principals, per esmorzar o berenar, ja que algunes poden dificultar la digestió per els ferments que ocasionen.