Reserva la teva taula

porridge-tardor

Aliments per encarar la tardor

setembre 27th, 2013

El canvi d’estiu a tardor, com cada canvi d’estació, provoca que el nostre organisme hagi d’adaptar-se a una nova situació i que hagi d’esforçar-se per adaptar-se als nous hàbits de vida. Durant la tardor, habitualment multipliquem les hores que passem dins de casa, per a les quals cal la llum artificial (llegir, veure la televisió, treballar amb l’ordinador…), de la mateixa manera que adaptem les nostres activitats d’oci i esport en espais tancats.

Amb els canvis de llum i la tornada a la rutina, els nostres cossos pateixen canvis hormonals importants: la melatonina augmenta mentre la serotonina disminueix i apareix la sensació i la realitat de falta d’energia. Per això, és important ajudar-nos dels aliments adequats per enfrontar-nos al dia a dia amb energia i positivisme.

Per esmorzar una bona opció és preparar un porridge, una crema de cereals, que pot ser dolça o salada. Un bon porridge pot fer-se a base de civada, fruita seca i fruits secs, per exemple. També és important prendre suc de taronja, per les vitamines que ens aporta.

Per dinar, el millor és començar amb un bon plat de vegetals crus i de temporada que inclogui llavors i acompanyar-ho amb arròs integral amb verdures o llegums per aconseguir un menú ben equilibrat!

Altres aliments com el plàtan, el moniato, la figa, el raïm, el llevat de cervesa o les infusions de te verd també ens ajudaran a sentir-nos amb més energia!!