Reserva la teva taula

quince

El codony, fruita de temporada!

octubre 3rd, 2013

Sabíeu que el codony és una fruita que es cultiva des de fa milers d’anys? Els grecs el consideraven un símbol de fertilitat i els romans l’utilitzaven per donar a les núvies, que havíen de fer una mossegada donar petons perfumats.

El codony és una fruita de tardor molt aromàtica. Si la collim de l’arbre veurem que s’amaga dins d’una carcassa de tacte suau i si la tastem crua la trobarem massa àcida i astringent. Així que si en volem pendre, haurem de preparar-la abans de poder consumir-la. La costum és preparar-la en forma de codonyat amb molt de sucre, però existeixen alternatives culinaries que són igual de gustoses.

A més, el codony té efectes beneficiosos sobre el nostre cos, ajuda a regular el trànsit intestinal gràcies a la gran quantitat de fibra que conté, calma els trastorns gàstrics, constribueix a disminuir el colesterol i el seu elevat nivell de potassi fa que sigui molt recomenable per les persones que pateixen de hipertensió.

Si voleu beneficiar-vos d’aquests efectes, haureu d’evitar cuinar-lo amb grans quantitats de sucre, així que en el següent enllaç trobareu una recepta alternativa i igual de bona per preparar aquesta fruita de tardor.

Recepta de codony