Reserva la teva taula

antirefredats

Aliments que ens protegeixen dels refredats

octubre 25th, 2013

La tardor, època de canvi de temperatures que fa que sovint ens refredem amb molta facilitat. Les nostres defenses i sistema immunològic es veuen amenaçats per aquests canvis estacionals i som més vulnerables a les afeccions típiques de les estacions amb fred.

Si sou dels que agafeu un refredat cada dos per tres heu de saber que els refredats es poden prevenir amb l’alimentació. Certs aliments poden resultar els vostres aliats i per combatre els virus. Com molts de vosaltres ja sabreu, els aliments que continguin vitamina C seran molt importants per enfortir les defenses, la trobareu en aliments com la taronja, la mandarina, la llimona, el kiwi, maduixes, meló. També la trobareu en tots aquells llegums verds i en el julivert, l’api el tomàquet, pebrot, etc.

És important que consumiu aquests aliments amb regularitat perquè la vitamina C no s’emmagatzema a l’organisme i s’ha de renovar constantment.

A part de la vitamina C, podeu comptar amb altres aliments que també són indicats per la prevenció dels refredats com els que tenen contingut en coure, ferro i seleni. Els cereals, el fetge de vedella, els llegums verds, els crustacis, l’all, la ceba, els ous, o el cacau us aportaran totes aquestes propietats.

Recordeu que el consum sempre s’ha de fer amb responsabilitat i amb mesura, una gran ingesta d’aquests aliments no us protegirà més, al contrari us poden perjudicar, així que feu-ho en la mesura adequada i així les seves propietats tindran el efecte correcte en el vostre cos.