Reserva la teva taula

Spinach on  white

Els espinacs, trencant mites

desembre 2nd, 2013

Tot i que els espinacs són molt coneguts per la força que aportaven al personatge de dibuixos Popeye, avui us explicarem perquè aquest aliment no destaca especialment pel seu gran contingut en ferro.

Aquest mite es va crear entre la població durant els anys 30 i encara avui està molt arrelat. En Popeye adquiria una força poderosa quan menjava espinacs, però mai es va explicar al públic perquè. Doncs bé, els espinacs contenen molt poca quantitat de ferro, de fet podem trobar altres aliments que en tenen més com les llegums.

No obstant, els espinacs són molt beneficiosos per altres motius, ja que són anticancerígens perquè són rics en antioxidants com la clorofil·la. També són rics en calci, el magnesi que es relaciona amb el bon funcionament de l’intestí i el potassi que és necessari per la transmissió i generació de l’impuls nerviós i per l’activitat muscular. També afavoreixen la fertilitat masculina i femenina i milloren la fatiga crònica.

Així que ja sabeu, a menjar espinacs com en Popeye, no us faran més forts, però us aportaran totes aquestes altres propietats.