Reserva la teva taula

barret-cheff

La història del barret de cuiner

agost 5th, 2014

Com normalment passa amb totes les peces de vestir, a la funció pràctica de la indumentària, sempre li ha acompanyat una funció simbòlica, d’identitat i diferenciació.

En el cas del barret de cuina, passa exactament el mateix. Tots entenem per barret de cuiner, una torre alta, blanca i buida. És la representació d’una corona, en la qual la seva alçada distingeix al Xef, és a dir, al creatiu i artista de la cuina, de la resta dels ajudants i cuiners de menys categoria.

Se li atribueix la invenció del barret de Xef, al visionari de la cuina francesa del primer terç del segle XIX, Antoine Careme.

Aquest gran cuiner de la Cort Europea va ser un dels primers que es va preocupar no tan sols per la creativitat culinària sinó per les condicions de treball, al dissenyar els uniformes empleats a la cuina. A ell es deu l’uniforme blanc.