Reserva la teva taula

cami-tapis-maçanet

Camí vell de Maçanet a Tapis

novembre 4th, 2015

Distància: 5 km.
Desnivell: 200 metres
Temps aproximat: 1h 30 minuts (de Maçanet a Tapis)
Dificultat: Mitjana-Baixa
L’itinerari del Camí Vell de Maçanet a Tapis era el recorregut que utilitzaven els vilatans per desplaçar-se d’un poble a l’altre.
L’itinerari comença a la Plaça de l’Oficina de Turisme. Ens enfilem per la pendent de l’aparcament i prenem el camí que hi ha entre les cases, al costat del supermercat. Arribarem a un camí esfaltat, i haurem de continuar a mà dreta.
Abans d’arribar a la carretera de Maçanet a Tapis anirem a la dreta, i ens adentrarem al bosc.

Seguim les corbes del camí dins del bosc de les sureres de Can Pitxó. Trobarem la carretera, i la seguirem uns 300 metres fins arribar a un camí que ens porta al Camp de Rieroles.
Travessem el camp i pugem, seguint el camí fins la carretera, i la travessem.
Seguirem el camí que ens porta a la Font de l’Abeurador. Baixem cap al Pont de Tapis on creurem el Riu Arnera. Observarem l’empedrat original que tenia el camí a Tapis.

Arribem al Salt de l’Ós, i el camí comença a pujar pel costat del Molí de Tapis fins a la Serra de l’Ou, fins la pista forestal.
Travessem la pista i continuem per la carretera de Tapis uns 200 metres. A mà esquerra trenquem el camí i arribarem a un viver, i seguidament arribarem al poble de Tapis.
A Tapis podem visitar l’Ermita de Sant Briç.
Ara ens toca tornar cap a Maçanet de Cabrenys… i ara de pujada!